Дайте це малині просто зараз - і вона засипле вас величезними ягодами: народний метод

Сад і город
1 590
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

24 канал / Важливі підживлення

Чим краще підживити малинові кущі малини

Ми розповідали, яке народне підживлення слід дати полуниці. Тепер розповідаємо, як удобрити малину, щоб отримати щедрий врожай великих ягід.

Малина в цей період потребує особливої уваги та догляду. Правильне підживлення кущів навесні допоможе їм зміцніти, дати рясний урожай смачних ягід. Розповідаємо детально разом із “Один факт” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які добрива використовувати?

  • Попіл - збагатить ґрунт калієм, фосфором, магнієм і кальцієм, що необхідні для здоров'я та плодоношення малини. Рекомендується вносити попіл у великих обсягах кожні 2-3 роки.

  • Сидерати - посів бобових культур (люпину, конюшини, гороху) в міжряддях малини допоможе збагатити ґрунт азотом. Коли сидерати почнуть квітнути, їх можна зрізати і залишити на місці для розкладання.

  • Настій коров'яку або кінського гною - ефективне органічне добриво, яке забезпечить рослини необхідними поживними речовинами. Приготуйте настій, наполовину заповнивши відро органікою, додавши воду до верху, накривши кришкою і залишивши на бродіння в теплому місці. Розведіть рідину водою (1:10) перед поливом (1 відро на 1 кв. м).

  • Перегній - перегнилий органічний матеріал, багатий на поживні речовини, стане чудовим добривом для малини. Пам'ятайте, що для досягнення оптимального ефекту перегній повинен пролежати на ділянці принаймні рік.

Рекомендації щодо підживлення малини:

  1. Не використовуйте свіжий гній, адже він може спалити коріння кущів.

  2. Перед внесенням добрив рекомендується рясно полити малину.

  3. Не перегодовуйте рослини, адже це може призвести до надмірного росту зеленої маси на шкоду плодоношенню.

  4. Дотримуйтесь інструкцій щодо застосування добрив, щоб не зашкодити рослинам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете забезпечити малину необхідними поживними речовинами. Також ми розповідали, що варто посадити біля бузку.