Ібіца змінює правила для туристів: що нового чекатиме відпочивальників наступного року на модному курорті

Відпочинок і подорожі

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Відпочинок на Ібіці. Фото: espanarusa.com

Острів Ібіца більше не може впоратися з поточною проблемою

Поїздка на круїзному лайнері - це чудова мандрівка, яку обирають тисячі туристів. Це можливість побачити кілька країн за одну подорож та насолодитися водними туристичними пригодами.

Тисячі круїзних лайнерів щороку прямують до Ібіци, одного з Балеарських островів, що створює незручності та багато проблем. На Ібіці запроваджують нові правила, відповідно до яких двом круїзним лайнерам більше не буде дозволено причалювати одночасно, розповідає mirror.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інфраструктура острова часом не може впоратися з величезною кількістю відвідувачів. Ібіца наслідуватиме приклад Майорки, яка торік встановила обмеження на прибуття трьох круїзних судна на день у Пальму.

Коли прибуття більше ніж двох круїзів відбувається одночасно, порт і транспортні служби руйнуються, що створює проблему в місті Ібіца. Ми не проти прибуття круїзів, але ми просимо, щоб це відбувалося більш упорядковано та сплановано. Відсутність планування впливає як на мешканців, які відчувають цю насиченість під час прибуття, так і на туристів, які беруть поганий образ їхнього перебування
наголосив Президент Ібіци Вісент Марі

У 2023 році Ібіца побила всі історичні рекорди прибуття круїзних пасажирів. Загалом на Ібіцу прибуло 548 969 учасників круїзу, що на 86 відсотків більше порівняно з понад 295 368 пасажирами, зареєстрованими у 2022 році.

Рада Ібіци надзвичайно цінує всіх туристів та пасажирів круїзних лайнерів, які приносять острову величезні прибутки. Адже вони витрачають близько 17 мільйонів євро на рік, коли відвідують місто, бари, ресторани та магазини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про нові правила готелів в Іспанії. Туристи стурбовані, адже це може погіршити їхнє відвідування країни.