Більше не захитуватиме: найкращі способи уникнути морської хвороби у круїзі

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ви полюбляєте подорожі та нові враження і давно мріяли про морський круїз на чудовому лайнері . Але є маленька неприємність, яка може зіпсувати враження від поїздки.

До морської хвороби схильні багато мандрівників. Врахуйте поради, які врятують вас від заколисування і продукти, яких потрібно оминати, інформує mirror.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Більше не захитуватиме: найкращі способи уникнути морської хвороби у круїзі - фото №1
  1. Маршрут має значення

Для комфортної подорожі варто обирати європейські круїзи, які подорожують Середземним морем, Мексиканською затокою, або карибські круїзи, які відправляються з Сан-Хуана чи Пуерто-Ріко, поза сезоном ураганів, це дасть шанс на тихі води.

  1. Розташування каюти

Намагайтеся бронювати каюту у центрі корабля на нижній палубі. Там найменше відчуваються хвилі. Добре, якщо каюта буде з балконом, це дасть доступ до свіжого повітря при потребі.

  1. Стан та вік корабля

Якщо є можливість, ознайомтеся наскільки старий ваш транспорт. Адже вік впливає на коливання при відплитті. Нові кораблі  створені з кращими методами стабілізації, які зменшують рівень руху, який відчувають пасажири.

  1. Ніякого алкоголю

Вживання алкогольних напоїв підсилює відчуття нудоти, прискорює швидкість зневоднення  та погіршує самопочуття.

  1. Їжа

Під час круїзу їжа, яку ви їсте, впливатиме на рівень заколисування. Слід уникати важкої, жирної або гострої їжі, оскільки вона може посилити будь-яку нудоту, яку ви можете відчувати. Замість цього спробуйте їсти легкі закуски, такі як крекери, горіхи та хліб, невеликими порціями протягом дня, щоб переконатися, що у вашому шлунку завжди щось є. Ваша нудота може викликати у вас відчуття, що ви не хочете їсти, однак, маючи трохи їжі у вашому шлунку набагато краще, ніж ні, оскільки останнє може викликати у вас ще більшу нудоту,

- радять експерти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про найкращі поради для вдалої подорожі. Врахуйте ці 5 правил, щоб насолодитися відпочинком повною мірою.