Є 3 перевірені способи стерилізації банок: який з них найкращий?

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Стерилізація банок. Фото: news.gotoshop.ua

Щоб банки довго стояли і не зіпсувалися потрібно їх стерилізувати

Гаряча пора закруток майже закінчилася, хоча господині ще заготовлюють різноманітні салати та овочі на зиму. При підготовці до консервації потрібно правильно і ретельно стерилізувати банки та дотримуватися правил консервації.

Існує багато способів стерилізації банок для зимових заготівель. Які з них є найнадійнішими і перевіреними роками, розповідає uyut.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У мікрохвильовій печі

У порожню банку потрібно налити трохи води та поставити у мікрохвильовку на 2-3 хвилини. Виставити потужність 700-800 Вт. Вода буде закипати і банки стерилізуватимуться парою. Якщо ставите кілька банок одночасно, час потрібно збільшити.

На пару

Надійний і перевірений спосіб, який обожнюють господині. Велику каструлю з водою ставимо на вогонь та накриваємо зверху металевим ситом або решіткою з духовки. Банки ставимо догори дном. Зачекати поки осілі на банці краплі пари не почнуть стікати, а тоді не перевертаючи поставити на чистий рушник.

Кип’ятіння

Знадобиться велика каструля на дно якої треба покласти дощечку чи решітку. Зверху поставити банки і залити водою. Банки від’єднати тканиною, щоб не розбилися. Одночасно можна кип’ятити і капронові кришки. Час кип’ятіння - 15 хвилин. Тоді дістати банки не чекаючи, поки вода охолоне.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Іноді закрутки такі апетитні, що хочеться відкрити одразу після консервації. Але потрібно правильно зберігати їх, щоб не з’явилася цвіль.