Мало хто знає: як правильно зберігати відкриті банки з консервацією, щоб не з’явилась цвіль

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як готувати новорічні та різдвяні салати так, щоб вони довше зберігались. Тепер ділимось порадами щодо зберігання в холодильнику відкритих банок з консервацією.

Багато хто стикався з тим, що відкрита баночка з солодким варенням через деякий час обростає пліснявою. Це буває як із солоними заготовками, наприклад, томатною пастою або квашеними огірками. Та є один перевірений лайфхак, який допоможе врятувати консервацію. Про нього розповіли на theLime .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазвичай під час приготування консервації використовують сіль, оцет або лимонну кислоту. Втім, після відкриття банки пліснява все одно може з'явитися. Основна причина - коли заготівлю набирають брудною ложкою або взагалі рукою. Як наслідок через декілька днів консерви покриються цвіллю, і їх можна буде викинути.

Однак є одна хитрість, яка допоможе запобігти утворенню цвілі у банках. Для цього знадобиться трохи марлі - кілька шматочків діаметром трохи більше шийки стандартної банки.

На один шар марлі намащуємо шар звичайнісінької гірчиці. Його накриваємо другим. Всю конструкцію поміщаємо у верхній частині банки - марля повинна висіти всередині так, щоб її краї можна було б притиснути кришкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після цього залишилось закрити банку кришкою та поставити в холодильник. Також ми розповідали, як врятувати холодець , що помутнів.