Копійчаний засіб поверне білий колір пластику: як відмити поверхню, яка пожовтіла

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Пожовтів пластик. Фото: rivne1.tv/news

Поверхні, які пожовтіли можна відбілити за копійки

Поверхні з білого пластику можуть з часом набувати жовтого кольору. Це відбувається від впливу гарячих температур, жиру, бруду і попадання прямих сонячних променів. Але є перевірені засоби, які повернуть пластику білий колір.

Якщо ви помітили, що пластик пожовтів - не панікуйте завчасно. Адже дієві методи допоможуть зробити поверхні білосніжними без зайвих зусиль, радить glavred.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пожовтіння пластику означає, що ним часто користуються або ж це ознака старіння. Багато народних і професійних засобів допоможуть відновити пожовклому пластику попередню білизну.

Як відбілити пластик

Перекис водню. Це перевірений часом надійний засіб, який ефективно впорається з жовтим кольором. Достатньо просто нанести перекис на ганчірку, протерти поверхні і залишити на деякий час.

Господарське мило. Потрібно натерти на терці трохи мила, розчинити у воді, а тоді нанести на пластик. Почекати 20-30 хвилин і добре протерти чистою вологою ганчіркою.

Оцет. Дієвий засіб, який попередньо перевіряйте у непомітному місці. Помийте поверхню і протирайте губкою змоченою в оцті.

Сік лимона. Добре прибирає не лише старі забруднення, а й жовтизну.

Як відбілювати пластик на побутовій техніці

Найкращим і найбезпечнішим способом видалити жовтизну з побутової техніки є сода. Зробіть пасту з води і соди та нанесіть на жовті поверхні. Ретельно втирайте пасту, а тоді зачекайте 5-10 хвилин і змийте чистою водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У магазинах є багато спеціальних засобів призначених для пластику. А як відбілити пластикове підвіконня, ми розповідали раніше.