Виглядатиме, як новий - чим відбілити ущільнювач у холодильнику - лайфхак

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

З часом ущільнювач холодильника починає втрачати свою чистоту, жовтіє і починає неприємно пахнути . Це може зіпсувати його зовнішній вигляд. Відбілити його буває не просто, навіть за допомогою дорогих хімічних засобів.

Але можна повернути білизну і забрати плями, які не відмиваються, за допомогою простих засобів, які є вдома у кожної господині. Повернути привабливий вигляд ущільнювача без особливих зусиль допоможуть всього три інгредієнти, розповідає glavred .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як відбілити ущільнювач, який пожовтів

Добре справляється з жовтизною гумки звичайний сік лимону . Вмочить ватний тампон у лимонний сік і добре протріть ущільнювач у холодильнику. Через 2 хвилини витріть чистою водою і протріть насухо. Лимонний сік відбілить жовтизну і надасть приємного запаху.

Змішайте  соду і воду , зробивши пасту, схожу за консистенцією на густу сметану. Нанесіть на пожовтілі ділянки і залиште на кілька хвилин. Промийте чистою водою.

Також ефективним способом від плям і запаху є оцет . Змішайте 50 г оцту і 50 г води та нанесіть на ущільнювач. Через 5 хвилин промийте водою.

Якщо у глибину ущільнювача набився бруд, його можна відчистити старою зубною щіткою з нанесеною пастою з соди і води. Потім насухо протерти ганчіркою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не використовуйте гострі предмети для очищування ущільнювача, адже, крім того, що ножі можуть затупитися , ви  можете продірявити матеріал. А замінити весь ущільнювач буде досить проблематично.