Краще не долити, ніж перелити: як правильно поливати сукуленти

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Догляд за сукулентами. Фото: olx.ua

Сукуленти надзвичайно стійкі до відсутності вологи

Сукуленти - це унікальні кімнатні рослини, які здатні запасати воду на довгий період часу. Це справжня знахідка для людей, які не мають багато часу, адже ці рослини невибагливі і не примхливі, тому їх часто приносять у подарунок.

Для догляду за сукулентами потрібно враховувати кілька правил. Найголовніше - вони потребують багато сонця і правильної частоти поливу, розповідає donpion.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Влітку необхідно поливати їх не частіше 1-2 разів на 10-15 днів і слідкувати, щоб ґрунт встигав просихати. У дуже спекотні періоди інтервал слід зменшити на 2-3 дні. Не можна допускати пересихання коренів.

З весни по осінь, коли відбувається ріст, полив проводиться приблизно раз на 1-2 тижні, у міру висихання ґрунту.

Взимку, в період спокою, поливати потрібно значно рідше, раз на місяць. Якщо в приміщенні підтримується температура нижче 15 градусів, полив можна здійснювати один раз на місяць: при 10-14°C або раз на 2-3 місяці при 6-9°C;

Як поливати сукуленти

✅Рослини поливаються звичайною лійкою водою кімнатної температури. Внесення води здійснюється під корінець не зачіпаючи листочки.

✅Кожен вид сукулента індивідуально споживає ту чи іншу кількість води. Переконатися, що рослина отримала необхідну кількість води можна перевіривши ґрунт. Він має бути середнього рівня вологості.

✅Раз на 3-4 поливи рекомендується використовувати кислу воду. У літрі не дистильованої води розведіть лимонну кислоту на кінчику ножа.

✅Так, як сукуленти довго можуть обходитися без води - краще недолити, ніж перелити зайвого. Надмірна кількість води негативно впливатиме на рослину, тому що коренева система швидко загниватиме.

Виключенням є каланхое - ця рослина любить воду і потребує частого поливу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чи отруйні орхідеї для котів. Адже пухнастики обожнюють ласувати кімнатними рослинами.