Як сірники врятують ваші кімнатні рослини: хитрий лайфхак 

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які квітучі кімнатні рослини слід підживити взимку . Рослини - не лише прикраса інтер’єру, вони потребують правильного догляду, хворіють і піддаються атакам шкідників.

Існує безліч способів боротьби зі шкідниками на кімнатних рослинах, але далеко не всі вони є безпечними для самих рослин. Про один із нескладних і ефективних способів позбутися шкідників на кімнатних рослинах розповіли на порталі “НаПЕНСІЇ” . Він полягає у використанні сірників.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сірники містять сірку, яка є природним інсектицидом. Сірка має різкий запах, який відлякує шкідників, а також має дезінфікуючі властивості, що допомагають боротися з хворобами. Щоб позбутися шкідників на кімнатних рослинах за допомогою сірників, потрібно встромити у горщик з рослиною 3-5 звичайних сірників голівками в землю. Потрібно зберігати відстань 4-5 сантиметрів один від одного і від стінок горщика.

Замінювати сірники треба щодня, тому що сірка розкладається швидко. Повторюйте процедуру доти, доки сірка не перестане зникати.

Цей метод допоможе позбутися від:

  • Щитівки

  • Павутинного кліща

  • Трипси

  • Тлі

  • Мошки

А ще сірка, яка міститься в сірниках, є чудовим добривом для кімнатних рослин. Вона сприяє росту і розвитку рослин, зміцнює їхню імунну систему і допомагає протистояти хворобам і шкідникам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей метод боротьби зі шкідниками не вимагає особливих знань і навичок, і його можна використовувати в будь-який час року. Також ми розповідали, як вибрати горщик для кімнатної рослини.