Їх слід обрізати: частина овочів, у якій накопичується найбільше нітратів

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Створено за допомогою ШІ /

Які частини краще не вживати

Ми розповідали, з чого насправді роблять локшину швидкого приготування. Тепер ділимось порадами, які допоможуть уникнути нітратів у овочах.

Нітрати - це природні сполуки, які необхідні рослинам для росту. Однак в надмірних кількостях вони можуть бути шкідливими для людини. Розповідаємо детально разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В яких частинах овочів накопичується найбільше нітратів?

Стебла і прожилки - саме по них вода і поживні речовини, включаючи азот, транспортуються до інших частин рослини. Тому в пряних травах, листових овочах, а також в качанній капусті, черешках селери і петрушки вміст нітратів може бути вище.

Верхні і нижні частини плодів - у огірків, кабачків, буряків, редьки, кавунів і динь нітрати накопичуються в шкірці. Також вони знаходяться в "хвостиках" і "п'ятачках". Серцевина - наприклад, у моркви найшкідливішою частиною є серцевина, а також верхня, потовщена, частина.

Недозрілі овочі та фрукти містять більше нітратів, ніж стиглі. При тривалому зберіганні (в сухому прохолодному місці) кількість нітратів в овочах з часом зменшується.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Видаляючи "шкідливі" частини овочів, ви значно знижуєте вміст нітратів. Також ми розповідали, чому варто додавати в каву корицю.