Морозиво за три секунди: чого ви не знали про холодний смаколик

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

24 канал / Ви не знали цього про морозиво

5 цікавих фактів про морозиво, яких ви могли не знати!

Літо у розпалі, а значить, настав час для морозива! Ми ділились вдалим рецептом ягідного морозива. Сьогодні, на День морозива, цілимось цікавими фактами про цей холодний смаколик.

Цей улюблений десерт не лише дарує нам прохолоду та насолоду, але й може багато чого розповісти про світ навколо. Разом із marieclaire.ua ділимось цікавими фактами про морозиво, які вас здивують.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Морозиво родом з Китаю!

Так, ви не помилилися! Ще 4000 років тому китайські імператори ласували морозивом, яке готували з суміші снігу з гір та фруктів. А давньогрецький лікар Гіппократ вважав його навіть корисним для здоров'я.

Дегустація морозива - справа золота

Професійні дегустатори морозива використовують золоті ложки. Чому? Золото не має смаку та запаху, а значить, не завадить їм об'єктивно оцінити всі якості десерту.

Морозиво - це не лише смачно, але й швидко

Кожні 3 секунди у світі продається нова порція морозива. Особливо активно розлітається воно у спекотні літні дні та вихідні.

 Вершкове морозиво - чемпіон з калорій

Любителям вершкового морозива варто знати, що в 100 г цього десерту міститься близько 200 ккал. Фруктовий лід трохи "легший": 100 г продукту містять 150 ккал.

Морозиво підкорило навіть Наполеона

Відомий полководець був великим шанувальником морозива. Кажуть, що на острів Святої Олени, де він був у засланні, спеціально привезли апарат для його приготування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сьогодні морозиво люблять не лише імператори та полководці, але й мільйони людей по всьому світу. А ви вже встигли поласувати улюбленим десертом цього літа? Ми саме ділились вдалим рецептом.