Нереально смачний десерт з трьох інгредієнтів (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати смачні хрумкі рогалики . Тепер ділимось рецептом ще одного цікавого десерту - бананів в карамелі.

Унікальність цих бананів у тому, що їх можна не лише їсти як самостійний десерт, а й використовувати як начинку для тортів, тістечок. Рецептом поділились на порталі “Порадниця” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 4 банани

  • 160 г цукру

  • 80 мл вершків або молока

  • 80 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Банани повинні бути не перезрілими, інакше є ризик, що вони перетворяться на кашу. Нарізаємо їх шматочками 1 см завтовшки.

  2. Беремо сковорідку з товстим дном. Всипаємо туди цукор та ставимо на середній вогонь.

  3. Помішуючи, готуємо цукор до моменту, поки він не розплавиться та не набуде карамельного кольору. Дуже повільно та обережно, тоненькою цівкою, щоб не обпекти руки, вливаємо до сковороди з цукром гарячі вершки чи молоко. Постійно помішуємо масу.

  4. Щойно карамельна маса стане однорідною, додаємо до неї масло. Як тільки воно розтане, викладаємо в карамель одразу всі банани. Обережно перемішуємо.

  5. Після перемішування тримаємо банани в карамелі не більше однієї хвилини. Одразу знімаємо з вогню.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як тільки маса охолоне, карамель загусне. Можна поставити всю страву в холодильник, тоді вона стане ще більш тягучою. Окрім іншого, тоді банани можна буде загорнути в тонесенькі млинці .