Ці продукти знищать ваш антипригар: перелік їжі, яку не можна смажити на тефлоні

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ProstoWay / Не всі продукти підходять

Продукти, які зіпсують сковорідку з покриттям

Ми розповідали, як в домашніх умовах перевірити якість ковбаси. Тепер ділимось порадами з експлуатації сковорідки з антипригарним покриттям. 

Багато хто помилково вважає, що на сковороді з антипригарним покриттям можна готувати все без винятку. На жаль, це не так, і таке ставлення може призвести до швидкого псування вашої улюбленої сковорідки. Разом з порталом “Господа” ділимось стоп-листом для тефлону.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вершкове масло та маргарин

Ці продукти горять при відносно низьких температурах. Це може призвести до неприємного запаху, присмаку їжі, пошкодження покриття та його передчасного зношування.

Деяке м’ясо

Зокрема, м’ясо з великою кількістю жиру, що при смаженні може досягати температур, що перевищують допустимі для антипригарного покриття, що призводить до його пошкодження. Також, слід уникати кісток - вони можуть подряпати покриття.

Продукти з високим вмістом кислоти

Кислі соуси (томатний та інші), маринади з оцтом або лимонним соком з часом роз'їдають покриття, роблячи його менш ефективним та довговічним. Високі температури в поєднанні з кислотою можуть призвести до виділення шкідливих речовин.

Страви з високим вмістом цукру, такі як карамель

Цукор при нагріванні плавиться та досягає дуже високих температур, що може пошкодити покриття. До того ж, карамель важко відмити, і вона може залишити стійкі плями та подряпини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не використовуйте сковорідки з антипригарним покриттям в духовці та не залишайте їх на вогні без їжі. Також ми розповідали, як принести додому черешню без черв’яків.