Ви могли про це не знати: експерт розповів, чи можна їсти ківі зі шкіркою

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Як правильно їсти ківі. Фото: apartmenttherapy.info

Експерт відповів на запитання

Фрукти — постійні гості на наших столах, та ми досі не знаємо про них усього. Ми розповідали, яка різниця між жовтими та зеленими бананами. Тепер ділимося порадами щодо того, як їсти ківі.

Чи знли ви про те, що його можна їсти зі шкіркою? Про цей спосіб поїдання, а також кілька інших для marthastewart.com розповів Джейсон Шрайбер, кулінарний стиліст та розробник рецептів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перш за все — помийте

Миті ківі радять безпосередньо перед тим, як плануєте його з'їсти. Ретельно промийте фрукти прохолодною водою, обережно, щоби не пошкодити, потріть руками шкірку, якщо вона виглядає трохи брудною. Просушіть – і вперед.

Як їсти ківі — найкращі способи

Очистіть і наріжте

Це найпоширеніший спосіб споживання ківі. Очистити його можна ножем чи овочечисткою, а м'якоть нарізати на кружальця чи півкільця, чи як вам заманеться. Можна зробити кубики або навіть фігурно вирізати формами для печива.

Вийміть зі шкірки

Можна з'їсти ківі як швидку закуску, не очищаючи та не нарізаючи. Для цього вам знадобиться ніж та ложка. Просто розріжте ківі навпіл уздовж екватора. Потім маленькою ложкою з'їжте м'якоть зі шкірки, як з миски. Залишитися лише викинути шкірку

Як яблуко

Волохата шкірка ківі може викликати занепокоєння, проте вона цілком їстівна. Сама шкірка має землистий смак, схожий на яблучну шкірку, та пухнастість. Ківі можна їсти, кусаючи, так само, як яблуко чи персик.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як їсти ківі — зі шкіркою чи без — вирішувати вам. Також ми розповідали, навіщо класти каву в морозильну камеру.