Як забрати з котлет зайву сіль: поради, які врятують пересолений фарш і вже готову страву

Кулінарні підказки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Якщо ви захотіли приготувати вдома смачні котлети, як у ресторані, але трохи перестаралися з сіллю, не проблема! Ми знаємо як це виправити і залюбки поділимось кількома дієвими лайфхаками, про які мало хто знає.

Почнемо з того, що бувають різні випадки: ви могли помітити, що в страві забагато солі як на етапі замішування фаршу на котлети, так і в момент, коли соковиті домашні котлетки вже готові. В залежності від цього, пропонуємо різні методи "порятунку" страви.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як врятувати пересолений фарш на котлети

Найпростіший варіант - додати у вже готовий фарш ще трохи м'яса і все гарно вимішати. Це безпрограшний варіант!

Однак, якщо м'яса більше немає, згодиться і трошки сирої картоплі або навіть кабачок чи гарбуз. Але потрібна саме невелика кількість, аби не зіпсувати смак майбутньої страви, а заодно зробити котлетки більш ніжними.

Дуже хорошим варіантом буде й додавання до пересоленого фаршу білого хліба або батона, попередньо розмоченого у молоці. Цим кулінарним лайфхаком часто користуються досвідчені кухарі.

Манка або ж звичайний рис також допоможуть вирішити проблему. Потрібна невелика кількість. А щодо рису, то він має бути вже звареним (манка додається в сирому вигляді).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Останній хитрий трюк, про який обов'язково має знати кожна господиня, це правильне приготування котлет із пересоленого фаршу. Замість традиційного смаження котлет в олії на сковороді, приготуйте їх у мультиварці чи пароварці - тоді з фаршем, у якому забагато солі, навіть не потрібно нічого робити - страва вийде фантастичною і без вашого прямого втручання.

Як врятувати вже готові пересолені котлети

Тут усе дещо складніше, проте особливих проблем із "порятунком" такої страви теж не повинно бути. Отже, вже готові пересолені котлети можна просто протушкувати зі сметаною - вона вбере в себе зайву сіль і зробить страву надзвичайно ніжною, ароматною та соковитою.

Ще один гарний варіант - додати на сковорідку до готових котлет трохи овочів (можна використати, наприклад, заморожену овочеву суміш, яка вам найбільше до душі) та воду чи трохи вершків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, навіщо досвідчені кулінари додають у котлети чай. Спробувавши таку страву, інакше готувати ви вже не захочете!