Жодної магії: відомий секрет надзвичайно хрусткої скоринки у картоплі 

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про помилки, яких кулінари припускаються під час приготування картопляного пюре. Тепер розповідаємо, як особливо смачно запекти коренеплоди.

Картопля, запечена в духовці - чудове рішення, якщо вам набридла відварена картопля, а смажена здається надто жирною. Разом із порталом Pixelinform розповідаємо про спосіб приготування, з яким картопля буде ідеальною: м’якою всередині та хрумкою зовні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для страви рекомендовано відбирати картоплини середнього розміру. Їх слід добре вимити і почистити. Кожен овоч проколюємо виделкою або ножем у кількох місцях. Якщо у вас лише великі картоплини - розріжте їх на кілька частин.

Для “маринаду” з’єднуємо олію, сіль, перець та інші улюблені спеції. Кожну картоплину змащуємо сумішшю спецій, загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 45-60 хвилин.

Точний час приготування залежить від вашої духовки, тому контролюйте стан страви, періодично протикаючи картоплю виделкою. Коли картопля майже готова, прибираємо фольгу та ставимо ще на 10 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Така картопля виходить особливо смачною. Також ми розповідали, як правильно різати картоплю в гостях.