Кубик льоду врятує вас під час варіння макаронів: цікавий трюк

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Фото з відкритих джерел / Як ідеально зварити макарони

Знадобиться кілька кубиків льоду

Ми розповідали, як смачно приготувати картоплю з золотистою скоринкою . Тепер ділимось лайфхаком, який може врятувати вас під час варіння макаронів.

Знайома ситуація: вода закипає, макарони ось-ось кинути, а окріп вже норовить вирватися з каструлі... Зменшувати вогонь не хочеться, адже так макарони варяться довше. На порталі “Доброта” розповіли про простий трюк, який допоможе вам уникнути цієї неприємності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Просто киньте в каструлю з окропом кілька кубиків льоду. Лід миттєво знизить температуру води, і вона не буде так бурхливо кипіти, а значить, не витікатиме через край.

З наукової точки зору, коли ви ставите каструлю з водою на плиту, плита нагрівається швидко, але вода не одразу починає кипіти. Потрібен час, щоб тепло від конфорки передалося всій масі води. Коли ж ви кидаєте в киплячу воду кубик льоду, він різко охолоджує воду, і вона перестає кипіти. Потім знадобиться час, щоб вода знову нагрілася до кипіння. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спробуйте цей простий трюк наступного разу, коли будете варити макарони. Також ми ділились правильним способом приготування гречки.