Помилка у приготуванні гречки псує гарнір: важливий, але дуже простий момент

Кулінарні підказки
582
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

гречка
24 канал / Як зварити гречку смачно

Коли потрібно солити гречку

Ми розповідали, як приготувати дуже смачне картопляне пюре. Тепер ділимось секретом приготування ідеальної гречки.

Для багатьох цей гарнір улюблений - завдяки простоті приготування, ситності та універсальності. Однак, щоб приготувати дійсно ідеальну гречку, важливо знати не лише співвідношення води та крупи, але й один важливий секрет: коли ж її солити? Детально розповідаємо разом із “Добротою”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Відповідь: на самому початку приготування!

На відміну від більшості круп, які солять під час або в кінці варіння, гречку солять на початку. Це пов'язано з тим, що її зерна щільні й повільно розварюються. Сіль, додана на початку, дозволяє їй рівномірно розподілитися по всій каші, роблячи її смачною та солоною, а не просто "мокрою".

Чому це так важливо?

Якщо додати сіль в середині або в кінці приготування, вода буде солоною, а сама каша - ні. Навіть якщо промити готову кашу, сіль, додана на початку, зробить її більш насиченою.

Сіль трохи уповільнює закипання води, але прискорює кипіння. Це може бути корисно, якщо ви хочете отримати розсипчасту кашу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також гречка, замочена перед варінням у холодній воді, готується швидше. Крім того, ми розповідали, як на думку Клопотенка правильно їсти суші.