Чому мутніє розсіл від огірків: три помилки, яких припускаються кулінари

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

publish.com.ua / Чуму розсіл стає каламутним

Якщо розсіл стає мутним

Ми розповідали, як на цілий день охолодити пляшку з напоєм. Тепер ділимось порадами, які допоможуть у консервації огірків.

Щоб уникнути помутніння розсолу у банці, важливо розуміти причини псування консервації. Розповідаємо разом із “Добротою”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Є 3 основні причини, чому розсіл в огірках може помутніти

Недотримання рецепту

Рецепти консервації розробляються з ретельно вивіреними пропорціями інгредієнтів. Зміна кількості цукру, солі або додавання інгредієнтів, не передбачених рецептом, може призвести до псування продукту. Якщо ви не впевнені в рецепті, краще знайти інший, а не експериментувати. Неправильно підібрані інгредієнти, наприклад, йодована сіль замість звичайної, також можуть негативно вплинути на результат.

Помилки при стерилізації

Недотримання часу, температури та інших правил стерилізації може призвести до того, що в банках залишаться шкідливі мікроорганізми, які з часом розмножаться і спричинять помутніння розсолу. Використання брудних або погано вимитих банок та кришок також може призвести до зараження консервації.

Неякісна вода

Хоча це не найпоширеніша причина, не можна її ігнорувати. Використання води з високим вмістом хлору або інших домішок може негативно вплинути на процес консервації та призвести до помутніння розсолу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти свої огірки на зиму смачними та хрусткими. Також ми розповідали, як смачніше приготувати гречку.