Аромат літа у кожній чарочці: як приготувати неймовірну вишневу наливку (РЕЦЕПТ)

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

zemliak.com / Ароматна домашня наливка

Швидкий спосіб приготування вишняку

Ми ділились рецептом апетитного полуничного желе. Тепер розповідаємо, як приготувати чудову наливку з вишень.

Вишнева наливка, або, як її ще називають, вишняк, - це не просто напій, це справжня симфонія смаку зі смаком та ароматом літа. Рецептом поділились на порталі “Сім’я”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 1,8 кг вишень з кісточками

  • 1,5 л горілки

  • 0,5 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Свіжі вишні ретельно промийте. Це важливо, адже нам не потрібні бактерії на ягодах.

  2. Викладіть вишні в чисту банку (або дві, якщо ягід багато). Залийте горілкою, не економлячи. Якість горілки напряму впливає на смак наливки. Закрийте банку кришкою.

  3. Поставте банку з вишнями в найсонячніше місце у вашій оселі: на підвіконня, балкон, веранду. Вишні повинні "купатися" не лише в горілці, а й у сонячних променях. 

  4. Настоюється наливка протягом 5-7 днів, залежно від погоди. Коли вишні віддадуть рідині весь свій колір, і вона стане насичено рубіновою, настав час їх процідити.

  5. Алкогольну рідину перелийте в окрему ємність і відставте на час. Вишні ж засипте цукром і знову поставте на сонце. Цукор під дією тепла має повністю розчинитися (приблизно 2-3 дні, залежно від погоди). З'єднайте солодкий сироп з настоянкою на горілці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Насолоджуватися вишневою наливкою можна вже в день приготування. Зберігайте вишневу наливку в прохолодному темному місці. Також ми ділились рецептом чудової закуски.