Літаючі машини - це вже не майбутнє, а реальність: Chery показала прототип, який може літати до 80 кілометрів

Гаджети та авто
648

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Авто, яке літає. Фото: carnewschina.com

Машини, які літають, про таке ми могли лише мріяти

Колись навіть думка про летючий автомобіль здавалася нереальною. Але майбутнє обіцяє не лише зміну зовнішнього вигляду машин і покращення технічних характеристик, а й можливість літати.

Під час проведення Всесвітньої інноваційної конференції Chery 2024, що відбулася в Аньхой, Китай компанія показала прототип свого літаючого автомобіля під назвою Land and Air Vehicle. Хоча він ще знаходиться у стадії розробки, проте на тестах він вже зміг пролетіти 80 кілометрів, пише itc.

Land and Air Vehicle - це трикорпусний гібридний літаючий автомобіль. Він складається з літака, інтелектуальної кабіни та інтелектуального шасі, які об’єднані в єдиний транспортний засіб, без керма та без педалі акселератора.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Авто, яке літає може перемикатися між режимами автономного польоту та автономним наземним водінням. Така модель створена спеціально для уникнення пробок на короткі відстані у межах міста. У режимі польоту він може злітати та приземлятися вертикально.

За попередньою інформацією летюча машина має два місця. Висота польоту становить менше ніж 1000 м, максимальна швидкість польоту досягає 120 км/год, час польоту — близько 40 хвилин. Літаючі автомобілі є електричними і можуть злітати і приземлятися вертикально без злітно-посадкової смуги.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що Hyundai планує випуск унікальних транспортних капсул для собак. Тепер подорожі для улюбленців будуть максимально комфортними.