Відпочинок не на часі: навчальний рік 2024/25 почнеться раніше 1 вересня

Важливо знати

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Навчання у школах розпочинатиметься раніше 1 вересня. Фото: gsminfo.com.ua

Деякі міста вирушать на навчання раніше 1 вересня

Сонячне літо це чудова пора для відпусток та дитячих канікул. Але цього року деякі міста розпочинатимуть навчальний рік у серпні. МОН надало рекомендації для вузів, коледжів та училищ, коли розпочинати навчання, а зараз нововведення випробували і школи.

В українських регіонах школи розпочинатимуть навчання у різний час, точної дати поки що немає. Коли у різних містах розпочнеться навчальний рік, розповідає rbc.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Львів

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що цього року навчальний рік у школах розпочнуть раніше, а саме з 19 серпня. Садовий зазначив, що у разі повного блекауту всі львівські школи стануть цілодобовими пунктами незламності, де львів'яни зможуть зігрітися та зарядити пристрій. Якщо ситуація з електроенергією взимку стабілізується, школи працюватимуть у звичайному режимі.

Щоб гарантувати повноцінний шкільний навчальний рік, ми розпочнемо його раніше – 19 серпня. Таке рішення ухвалив Штаб підготовки міста до зими.

відзначив він у Telegram

Чернівці

У Чернівцях новий навчальний рік розпочнеться 19 серпня. Це перша область в Україні, яка ухвалила подібне рішення. Перший семестр триватиме до 29 листопада, другий – з 3 лютого до 6 червня. Осінніх та весняних канікул не буде, але будуть довгі зимові.

Івано-Франківськ

Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що точної дати, коли розпочнеться навчальний рік, наразі немає.

Можливо, перший дзвінок відбудеться 1 серпня чи 15 серпня. Подивимося. Це залежатиме від того, що відбуватиметься у державі.

розповідає Руслан Марцінков

Однак, цю інформацію в адміністрації мера Івано-Франківська не вдалося підтвердити.

Керуючись законом України "Про освіту", більшість областей розпочинатимуть навчання 1 вересня. Одеса, Черкаси, Житомир, Вінниця, Рівне та Луцьк підуть до школи без змін, а Черкаси розглядають можливість скасування осінніх та весняних канікул.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що українські школярі навчатимуться за допомогою ІІ, VR-технологій, Minecraft та Убер-Школи. ЮНІСЕФ спільно з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти та за сприяння МОН відкрили в Україні 16 Цифрових Освітніх Центрів.