Не говоріть це, якщо просите підвищення зарплати: які фрази варто обходити стороною

Бізнес та гроші
648

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Розмова про підвищення зарплати. Фото: uway.com.ua

Коли плануєте прохати підвищення, оминайте кілька тем у розмові

Працівник, який плідно працює, виконує всі завдання і вносить багато креативних ідей може розраховувати на підвищення заробітної плати. Проте варто оминати у розмові про підвищення, кілька важливих тем, після яких вам збільшення зарплати точно “не світить”.

Перед розмовою з керівником про збільшення зарплати потрібно добре продумати та спланувати розмову. Адже одне необережне слово може “поставити хрест” на кар’єрному та зарплатному підвищенні. Яких “підводних каменів” уникати у розмові, розповідає канал Роботодавець.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Фрази, яких варто уникати

“Мені просто не вистачає грошей.” Це цілковито ваші проблеми, які не стосуються нікого, особливо роботодавця. Дотримуйтеся правила не змішувати роботу і особисте життя.

“А чому мій колега отримує більше? Я теж хочу і заслуговую на таку зарплату.” Зарплата колег та рівень винагороди - це таємниця, яку не варто розголошувати. Якщо ви якимось чином дістали таку інформацію, перед роботодавцем ви підставили колегу. Також це зовсім не говорить про вашу цінність для компанії і не змусить платити вам більше.

“Я постійно затримуюся на роботі.” Це зовсім не плюс, а радше мінус вас, як працівника. Значить ви не вмієте грамотно планувати свій час, адже колеги з аналогічним завантаженням ідуть з роботи вчасно.

“Якщо не підвищите зарплату, я піду.” А це вже схоже на справжній шантаж. Як відомо, незамінних працівників не існує, тому ви ризикуєте замість підвищення зарплати отримати аркуш для написання заяви на звільнення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як правильно вибудувати розмову, якщо плануєте говорити про підвищення зарплати. Можна навіть потренуватися перед дзеркалом, щоб бути впевненішим і не запинатися.