Тут фраза "мені дуже треба" не працює: як говорити про підвищення зарплати

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ви довго працюєте на одному місці, докладаєте значні зусилля для зростання компанії, а зарплата лишається на одному місці? Якщо ви впевнені, що заслуговуєте більшого, настав час поговорити з керівництвом про збільшення зарплати.

Продумайте слова наперед, підготуйте вагомі аргументи та занотуйте ваші здобутки за останній час. Як провести розмову, щоб отримати задовільний результат, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Тут фраза "мені дуже треба" не працює: як говорити про підвищення зарплати - фото №1
Фото: vn.20minut

Просити підвищення зарплати - це важливий і непростий процес, який вимагає підготовки, аргументації та такту. Якщо ви хочете отримати вищу зарплату за свою роботу, ви повинні дотримуватися деяких порад, які допоможуть вам досягти бажаного результату.

Що потрібно зробити перед розмовою:

  • дослідіть ринок і визначте суму. на яку ви розраховуєте;

  • складіть перелік своїх важливих якостей і обґрунтуйте вашу важливість для роботи компанії;

  • почувайтеся спокійно, впевнено, не нервуйте;

  • оберіть відповідний час для розмови.

►Психологи радять не перебільшувати і не применшувати свої досягнення, а намагатися оцінити себе максимально тверезо. Також не варто приписувати собі нереальні регалії та вміння.

►Не потрібно переоцінювати свій професіоналізм, адже тоді прохання про підвищення перетворюється на вимогу. Знайдіть відповідні слова, щоб показати ефективність вашої роботи, тоді роботодавець з радістю винагородить вас за зусилля.

►Важливою рекомендацією психологів є важливість не чекати періоду, коли компанія сформує черговий річний бюджет, а підносити питання  підвищення заздалегідь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як правильно реагувати на підвищення колеги . Чи варто засмучуватися, а можливо варто привітати і порадіти за людину.