Не лише для салатів: як застосувати майонез у побуті

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Використання майонезу у побуті. Фото: celebratoday

Майонез практично завжди є у холодильнику

Більшість людей використовує майонез для заправлення салатів. Він незамінний у кулінарії, проте господині знайшли кращі способи використання його у побуті, адже іноді непризначені речі мають відмінний результат.

Багато побутових проблем можна розв’язати за допомогою цього білого смачного соусу. Тому розумні господині завжди тримають зайву упаковку вдома, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Скрип дверей

Майонез чудово підійде для змащування дверних петель. Достатньо нанести на петлі 2-3 ложки, зачекати 15 хвилин і видалити залишки сухою ганчіркою.

Відбитки та подряпини

Відбитки на металевих поверхнях чудово прибираються ганчіркою з нанесеним майонезом. Соус також допомагає замаскувати дрібні подряпини на дерев’яних меблях, стільцях та столах і видаляє сліди від кухлів і малюнки олівцями.

Етикетки

Клей на етикетках банок чудово видаляється ложкою майонезу. Нанесіть на етикетку трохи майонезу, зачекайте 5 хвилин та змийте без зусиль.

Столові прилади з срібла

Наліт і бруд на сріблі чудово зніметься майонезом. Потрібно намастити прилади, почекати 5-10 хвилин і змити водою. Далі м’якою ганчіркою відполірувати до блиску.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали способи використання звичайної крейди у побуті. Адже вона підійде не лише писати на шкільній дошці.