Обсипаються яблука? Існує спосіб врятувати дерево

Сад і город

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Яблуня Флоріна. Фото: prom.ua

Іноді до осені на яблуні може не лишитися жодного яблука

У кого є сад чи принаймні одна яблуня часто зіштовхуються з проблемою обсипання яблук задовго до стиглості. На це може бути багато причин: від шкідників до нестачі корисних елементів.

Щоб дерево добре родило і давало гарні плоди необхідно виконати правильне підживлення. Чого може бракувати яблуні та про найкращі способи підгодівлі, розповідає канал Дача і дім.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Підживлення. У кінці квітня потрібно дати яблуні 4-5 відер перегною, який треба розсипати навколо дерева. Можна застосовувати і сечовину. Її давати з розрахунку 400-500 г на 1 дерево.

  • Коли яблуня цвіте. Готуємо спеціальний підживлювальний розчин. Норма – 50 л розчину на 1 дерево. У підготовлену воду додаємо 250 г суперфосфату, 150 г сечовини і 200 г сірчанокислого калію

  • Коли яблука вже починають наливатися - готуємо підживлювальний розчин з розрахунку 30 л на 1 дерево. Для цього 3 г сухого гумату натрію розводять у гарячій воді і виливають у підготовлену для розчину воду. Потім додають 130 г нітрофоски. Отриманий розчин ретельно перемішують і вносять у підживлювальну зону

  • Коли зібрали врожай. Треба змішати у 30-40 літрах води по 300 г сірчанокислого калію і суперфосфату. Якщо після збору плодів стоїть дощить, то допускається сухе внесення цих добрив у підживлювальну зону яблуні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, яких сусідів не любить яблуня. Тому, враховуйте це при посадці молодих дерев.