Що не можна садити біля яблуні: найгірші сусіди плодового дерева

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

дерева яблунь
24 канал / Від цього залежить урожай яблуні

Ці рослини - погані сусіди для дерева

Ми розповідали про хитрий трюк для плодових дерев. Тепер поговоримо про правила розміщення рослин на ділянці. 

Яблуня – одне з найпопулярніших плодових дерев у наших садах. Щоб вона радувала вас щедрими врожаями та не хворіла, важливо подбати не лише про правильний догляд, але й про те, які рослини будуть рости поруч. Разом із ProstoWay розповідаємо, які дерева та кущі можна садити біля яблунь, а які не варто.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не рекомендується садити біля яблуні:

  • Черемха та горобина. Ці дерева часто вражають шкідники, які є небезпечними і для яблунь. Вони можуть пошкодити плоди та листя.

  • Стара груша. Доросле дерево може не прижитися з молодою яблунею.

  • Смородина. Цей кущ краще садити на відстані 2-3 метри від яблуні. Рослини смородини некомфортно почуватимуться під кроною великого дерева.

  • Малина. Ще один невдалий сусід. Малина сильно виснажує верхній шар ґрунту, тому яблуні буде недостатньо поживних речовин.

  • Горіхи. Будь-які горіхові дерева погано вживаються з фруктовими.

  • Калина та черешня. Забирають багато вологи, яблуня не любить таких сусідів.

Хорошими сусідами для яблуні є слива та вишня. Ці дерева дуже добре вживаються з яблунею. При посадці враховуйте відстань між деревами - яблуня буде розростатися. Залишайте достатньо місця для кожного дерева.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зверніть увагу на цю інформацію при плануванні вашого саду, і яблуні будуть радувати вас щедрими врожаями протягом багатьох років. Також ми розповідали, що кинути у вигрібну яму , щоб прибрати неприємних запах.