Кохання онлайн: як не натрапити на афериста з Tinder

Ми та чоловіки
636

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

Чи можна зустріти кохання в додатках для знайомств — так; чи можна знайти неприємності онлайн — теж так

Знайомства в інтернеті вже давно стали звичною частиною нашого життя.  Так само як і історії про щасливе кохання з додатків для побачень та аферистів, яких зустліли в тих же застосунках. Як безпечно знаходити кохання в інтернеті? Розповість Хочу!

Знайомства в інтернеті: як безпечно знаходити пару онлайн

Для того, щоб не потрапити в історію в жанрі true crime або ж просто не розчаруватися, варто знати про червоні прапорці, які вказують на те, що цей метч — точно не ваш варіант. Про них ми і розповімо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зневажлива поведінка

Грубі чи нав’язливі запитання чи неприємні коментарі, особливо щодо вашої статі, уподобань, раси, стану здоров'я чи будь-якої частини вашої особистості можуть бути ознакою того, що хлопець, ймовірно, буде ще більш неприємним під час реальної зустрічі.

Надмірна скритність

Профіль хлопця не відповідає тому, як він поводиться, а на пропозицію відеодзвінка він каже, що його камера "не працює"? Це може бути ознакою того, що перед вами онлайн-шахрай, який використовує підроблений профіль. Такий "аферист з тіндеру" вдає, що має романтичний інтерес, а потім маніпулює дівчиною щоб отримати гроші, подарунки чи особисті дані.

Бажання якнайшвидше перейти з додатку для знайомств у месенджери

Чому це червоний прапорець? В онлайн-месенджерах або соціальних мережах користувачі вже не захищені функціями безпеки додатку для знайомств. І незнайомець може отримати доступ до вашого номера телефону, місцезнаходження, друзів і знайомих в мережі, а також дізнатися багато іншої особистої інформації. Якщо ця особа має намір обдурити вас, ця інформація може бути використана для шантажу після того, як ви змусите вас взяти участь у сексуальному відеочаті.

Хлопець вимагає нюдси або відвертого спілкування

Постійний тиск і вимагання відвертості — ознака того, що хтось може мати погані наміри. Ніхто не має права вимагати щось від іншої людини (якщо це не обумовлено законом).

Хлопець "бомбить коханням"

Компліментів буває багато, погодьтеся. особливо, коли їх робить малознайома людина. Така поведінка може бути частиною маніпуляції чи примусового контролю, коли новий знайомий намагається ошукати та зробити вигляд, що щиро закохався з першого погляду.

Хлопець хоче надто багато знати про вас

Може здатися, що це схоже на звичайну розмову, але будьте обережні, якщо хлопець хочуть знати надто приватні подробиці — вашу дату народження, дівоче прізвище, місце роботи або інформацію про членів вашої родини. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хлопець нав'язує спілкування

Він продовжує зв’язуватися з вами, навіть якщо ви чітко дали зрозуміти, що вам це нецікаво? Цей тип домагань може перерости в кіберпереслідування. Тож варто бути обережніше та згадати про кнопку блокування.

Раніше ми детально розповідали про кармічні стосунки. У такого зв'язку теж достатньо червоних прапорців.