Варто чи ні: розбираємося, чи потрібно просити гроші в чоловіка

Ми та чоловіки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

А якщо варто, то як? Відповідаємо і пояснюємо нюанси

Ви, напевно, прослухали сотні подкастів, переглянули тисячі дебатів в Інтернеті і навіть не раз дискутували з друзями про чоловіків і гроші.

Як просити гроші у чоловіків: чи потрібно це взагалі робити

Чи повинна жінка платити за себе на побачення, чи чоловік має взяти на себе це питання? Чи повинен чоловік забезпечувати жінку фінансово? Важко говорити на цю тему, не згадавши про гендерні ролі в суспільстві, які нам нав'язували змалечку: жінки — годувальниці та доглядальниці, а чоловіки — постачальники та захисники. Погоджуєтеся ви з цим чи ні, але ми еволюціонували (на краще) у гендерних питаннях. Деякі жінки вважають, що за все повинен платити чоловік, а іншим жінкам нестерпна думка про те, щоб покладатися на чоловіка у фінансовому плані, пише daisyinthedust.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Три важливі речі, які варто врахувати, якщо ви хочете попросити гроші в чоловіка

Ситуація у всіх різна, і у кожного є свої основні цінності, які у способі життя. Гроші можуть бути делікатною темою, але бувають випадки, коли нам потрібно, щоб наш чоловік допоміг нам фінансово, але перш ніж ми заглибимося в те, як просити у чоловіка гроші, є важливі речі, які варто врахувати:

  • Тривалість стосунків — якщо ви зустрічаєтеся з ним недовго або, можливо, ви навіть не перебуваєте у відносинах, то прийміть той факт, що існує ймовірність того, що він не дасть вам грошей, яких ви потребуєте. Якщо ви перебуваєте в серйозних стосунках і вже давно, то він, швидше за все, захоче допомогти вам, якщо зможе!

  • Його фінансове становище — якщо ви знаєте, що у нього зараз туго з грошима, і він ледве зводить кінці з кінцями, то, можливо, краще попросити про допомогу когось іншого, адже фінансові проблеми можуть стати причиною розриву стосунків, тому краще намагатися уникати цього. Якщо у нього все добре у фінансовому плані, то неодмінно попросіть про допомогу, якщо вона вам потрібна!

  • Його спосіб мислення — деякі чоловіки мають багато грошей і люблять витрачати їх на своїх партнерок, а деякі вважають, що жінки повинні платити за себе і що все повинно бути рівноправно.

Як попросити у чоловіка грошей: два сценарії

Отже, є два різних сценарії — ви або просите чоловіка дати вам гроші, або ви просите позичити їх. І в тому, і в іншому випадку потрібно підходити до справи трохи по-різному.

Як просити у чоловіка гроші в борг? Важливо бути чесною щодо причини, з якої ви їх позичаєте. Обов'язково повідомте йому, як і коли ви плануєте повернути гроші, а якщо плани зміняться, обов'язково повідомте про це. Стосунки можуть зіпсуватися, коли бракує спілкування через фінанси. Зафіксуйте домовленості в письмовій формі.

Як просити гроші, які ви не хочете повертати? Скажіть чоловіку, що вам потрібно. Не все повинно бути складним, і якщо ви чогось хочете, то попросіть про це! Зрештою, не попросиш - не отримаєш!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розкрили 9 таємниць чоловіків. Про деякі з них ви могли не знати!