7 ознак того, що ви та ваш партнер чудові друзі, але вам бракує хімії у стосунках

Ми та чоловіки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

Як зрозуміти, що вашим стосункам не вистачає романтики

У вас з партнером міцний зв’язок, вам є про що посміятися та поговорити, але останнім часом щось не так? Можливо, вашим стосункам бракує хімії.

Як зрозуміти, що стосункам не вистачає хімії: ознаки, що кричать про це 

Відсутність романтичної іскри та хімії іноді настільки тонка, що важко зрозуміти що все ж таки відбувається зі стосунками. Видання hackspirit.com назвало 7 ознак, які вказують на те, що стосунки стають більш платонічними, ніж пристрасно-романтичними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Комфорт замість іскор

У будь-яких стосунках важливий комфорт. Це тепле, ледь вловне, відчуття спокою під час спілкування. Але коли відчуття комфорту більше схоже на те, яке ви відчуваєте поруч з другом дитинства, це може говорити про те, що ви стаєте більше друзями, ніж закоханими.

Це не означає, що комфорт – це погано. Він дуже важливий для тривалих стосунків. Але коли іскри немає або вона починає згасати, це може означати, що у стосунках зникає хімія та романтика.

Ви не сумуєте за ним

Відчуття суму за партнером, коли його немає поруч, — загальновідома ознака хімії. А що, якщо ви цього не відчуваєте? Тоді стосунки стають більше схожими на близьку дружбу, ніж на пристрасне кохання.

Відсутність фізичного потягу

Якщо ваш потяг зменшився і ви відчуваєте, що і партнер менш зацікавлений у фізичному контакті, це може бути сигналом того, що хімія залишилася десь за бортом ваших стосунків. Але це не означає, що ваші стосунки приречені. Фізична привабливість — це ще не все, на чому будується кохання.

Ви уникаєте фізичних дотиків

Цей пункт — логічне продовження попереднього. Спонтанні доторки, ніжні поцілунки та  міцні обійми говорять багато про що без жодного слова. Фізичний дотик — це суть романтики.

Але якщо дружні рукостискання почали здаватися більш природними, ніж тривалі поцілунки, то це просто кричущий сигнал того, що ваші стосунки переходять з романтичних до приятельських.

Ви не уявляєте спільного майбутнього

Закохані, зазвичай, не уявляють майбутнє без свого партнера. Планують спільний відпочинок, спільне життя і, можливо, навіть дітей. Якщо ж вам важко уявити себе за таким плануванням, то слід подумати про те, чи не перетворюються ваші стосунки на дружбу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви не відчуваєте глибокого емоційного зв’язку

Коли ви закохані, існує емоційний зв’язок, який пов’язує вас із вашим партнером. Це відчуття того, що тебе розуміють і цінують на більш глибокому рівні, ніж дружба. Це знання того, що партнер бачить вас — справжнього вас — і любить вас за це.

Розмовам бракує близькості

Глибокий емоційний зв'язок важко уявити без щирих розмов, в яких не страшно оголити душу та поділитися найглибшими страхами та найсміливішими мріями. Якщо ж ваші розмови більш поверхневі, це може означати, що ви втрачаєте романтичну хвилю.

Раніше ми назвали 7 ознак, які вказують на те, що стосунки вас втомлюють. Краще якомога швидше виявити це, щоб зрозуміти, куди рухатися далі.