Ваша дівчина — емоційно незріла: ось як це можна визначити

Ми та чоловіки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фото: unsplash.com

Емоційна незрілість може дуже сильно зашкодити стосункам і ранити ваші почуття, тож краще заздалегідь знати її ознаки

Емоційна зрілість і мудрість не даються легко! Вони приходять з роками та досвідом. Хоча, будемо чесними, не всі можуть ними похвалитися навіть в літньому віці.

Ознаки емоційно незрілої жінки: 8 фраз, які на це вказують 

Все починається з простих фраз, які сказані насправді не спеціально, але вибачень за них ви не почуєте. Ну і будемо чесними, ними можуть оперувати не тільки жінки, а й чоловіки. Тож, дівчата, вам теж цікаво буде це прочитати!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Експерти видання hackspirit.com радять звернути увагу на ці 8 фраз, які часто вживають жінки, яким бракує емоційної зрілості та мудрості. Ось вони:

"Все, я йду!"

Здається, вона не знає кращого виходу, ніж просто піти, коли ви сваритеся, коли їй щось у вас не подобається або ви поводитеся не найкращим чином. Емоційно незріла жінка досить швидко скаже саме цю фразу. Мотивація може бути різною — можливо, дівчина просто не контролює емоції, можливо вдається до маніпуляцій.

У будь-якому випадку, погроза піти при перших ознаках конфлікту є чітким свідченням того, що людина емоційно незріла. Зріла людина знає, як регулювати власні емоції, спілкуватися та знаходити шляхи вирішення проблем. 

"Це все ТВОЯ провина!"

Жінки (або чоловіки, насправді), яким не вистачає емоційної зрілості, намагаються навіть власну провину перекласти на інших. Їм бракує самосвідомості, тому вони не думають про власну відповідальність. Замість цього вони думають, що завжди вільні від звинувачень.

Брак зрілості та мудрості часто призводить до нульової відповідальності... і з такою жінкою (і чоловіком теж) дуже неприємно мати справу.

"Я зрозуміла, я тобі просто не подобаюсь"

Критика для незрілої людини — це чийсь спосіб принизити її. І це призводить до того, що вони завжди захищаються і ображаються. Вони вважають, що причина того, що ви "суворі до них", полягає в тому, що вони вам просто не подобаються як особистість.

"Якщо ти справжній чоловік, ти повинен..."

Емоцийно незрілі люди вірять у соціальні конструкти, такі як гендерні ролі, і суворо їх дотримуються. Але ж ми знаємо — не існує єдиного способу бути "справжнім" чоловіком, чи "справжньою" жінкою, чи як би там не було, якщо вже на те пішло. 

"Ти ЗАВЖДИ робиш так, ти НІКОЛИ не робиш так!"

"Завжди" і "ніколи" — це два найбільш осудливих слова. Якщо ви захопилися новою комп'ютерною грою і граєте в неї по дві-три години щодня, вона буде дутися і казати вам: "Ти просто ЗАВЖДИ сидиш за комп'ютером!". Якщо ви не робите комплементи регулярно, вона заплаче і скаже: "Ти НІКОЛИ не цінуєш мене!". Ви робите щось, з чим вона не згодна, один або два рази, і раптом це стає статус-кво - принаймні, за її словами!

Жінки, яким бракує емоційної зрілості, можуть навіть не усвідомлювати, що перебільшують, коли висловлюють свої почуття. Просто вони не здатні керувати своїми думками та емоціями і дивитися на свій досвід максимально об'єктивно. Дозвіл емоціям забарвлювати їхній досвід також призводить до того, що вони починають сприймати життя в дусі "горе мені", де вони завжди є жертвою. 

"Я тобі покажу..."

Жінки, яким не вистачає емоційної зрілості та мудрості, мають дуже вразливе его. Коли їх ображають, вони стають мстивими. Вони мріють про той день, коли ви побачите їхній успіх, щоб довести вам, що так, ви зробили величезну помилку, перейшовши їм дорогу.

Вони хочуть бачити, як ви впадете на коліна і скажете: "Я помилявся. Ти, безумовно, ідеальна".

Звичайно, здебільшого це тиха війна, яку вони ведуть наодинці — інша сторона ні про що не здогадується. І часто всі ці негативні думки і почуття завдають їм більшого болю, ніж будь-кому іншому. 

"Якби ти мене кохав, ти б..."

Жінка, якій бракує емоційної зрілості, хоче, щоб до неї ставилися як до принцеси — весь час. Якщо вони припустилися помилки — навіть якщо це щось суттєве, наприклад, інтрижка — вони скажуть: "Якби ти любив мене, ти б зрозумів мене" або "Якби ти любив мене, ти б пробачив мене".

"У мене все гаразд" сарказм.

Деяким жінкам важко говорити про те, що вони справді відчувають. Це, ймовірно, тому, що суспільство не заохочує жінок бути напористими — коли жінка не боїться висловлювати свої думки, її часто вважають важкою або навіть стервозною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звісно, є й такі, кому просто бракує емоційної зрілості для цього. Вони кажуть "я в порядку", навіть якщо це явно не так. Чому? Тому що вони хочуть, щоб ви змогли розшифрувати те, що вони відчувають.

Раніше ми розповідали про яскраві ознаки, які вказують на те, що хлопець хотів би стати вам більше, ніж другом.