Світ через рожеві окуляри: чому не можна вірити обіцянкам колишніх

Сімейне життя

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Минулі партнери. Фото: freepik.com

Багато людей мають досвід невдалих минулих стосунків

Причин для розлучення з партнером може бути величезна кількість. Не зійшлися характерами, маєте різні погляди на життя і майбутнє, а досить часто причиною стає звичайна зрада.

Практично у кожної людини у минулому були невдалі стосунки. Кажуть, що необов’язково повторювати кілька разів, людина чує з першого разу, просто їх невигідно чи не хоче змінюватися. Чому не варто довіряти словам та обіцянкам колишніх, розповідає zhinka.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому не можна вірити обіцянкам колишніх

Коли приходить людина, яку ви в минулому любили і можливо, любите і досі та починає обіцяти вам “золоті гори”, каже, що він точно зміниться, буде приділяти багато уваги, турбуватиметься, більше ніколи не завдасть болю та обсипає подарунками - велика спокуса піддатися і перевірити, але потрібно пам'ятати, що довіряти такій людині не можна.

Вірити обіцянкам, які раніше завжди ігнорувалися - дуже ризикована справа, адже людина мала можливість змінитися раніше, тоді чому цього не зробила? З кожними новими стосунками ми змінюємося, навчаємося нового та зростаємо.

Час може швидко стирати з пам’яті складні, болючі моменти. І ось приходить час, коли ви розм'якшилися і здатні піти на поступки та дати ще один шанс. Але спитайте себе, чи є у цьому сенс. Повертаючись до минулих відносин є великий ризик зіштовхнутися з тими самими проблемами.

Як діяти у таких ситуаціях

  • Не піддавайтеся на маніпуляції, особливо, якщо партнер тисне на жалість, спогади чи почуття провини;

  • прислухайтеся до себе;

  • ваші цінності - це головне, не дозволяйте знецінювати себе;

  • цінуйте себе - ви гідні здорових стосунків, де вас цінуватимуть та кохатимуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Добре подумайте, чи потрібно вам повертатися до минулого, адже людина може бути щасливою і без пари. Для деяких людей бути на самоті - це і є справжнє щастя.