Чи можливе сімейне життя після зради? Як пережити та зберегти сім'ю

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка тримає розірвану світлину
Фото: novograd

Багато сімей зіштовхуються зі зрадою партнера

Сімейне життя не завжди сповнене лише радості та позитиву. Іноді на пару очікують кризи та непорозуміння, а трапляється, що через зраду руйнується шлюб і стосунки.

Потрібно бути розумною і доброю людиною, щоб після зради не руйнувати всі разом прожиті роки, а знайти сили вибачити, налагодити відносини та почати все спочатку. Як пережити зраду та зберегти сім’ю, розповідає психолог-психоаналітик Христина Рахубовська.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Прийміть свої почуття. Це першочергове, що необхідно зробити. Деякий час ви знаходитиметесь на емоційних гойдалках та відчуватимете розгубленість, самотність, страх, біль, шок і депресію. Для того, щоб впоратися з болем, потрібен час. Ваші стосунки не будуть, такі ж як раніше, тому цілком природно відчувати жаль та журбу.

Помста - погана річ. Одразу ви захочете помститися, завдати болю партнеру, образити та навіть зрадити у відповідь. Вам боляче і ви прагнете, щоб ваш партнер відчув такі ж почуття. Проте це принесе незначне полегшення та стримає вас від руху вперед.

Час дбати про себе. Стрес може негативно вплинути на ваш психічний та фізичний стан, тому варто потурбуватися про душевний стан і тіло. Зараз потрібно намагатися повноцінно харчуватися, дотримуватися режиму, нормально спати, рухатися, пити достатньо води і не забувати отримувати задоволення від життя та дихати на повні груди.

Не шукати винних. Звинувачуючи когось, ви втрачаєте дорогоцінну енергію, яку важко відновити.

Діти мають бути осторонь. Не втягуйте у ваші сутички дітей, адже все відбувається лише між вами. Подробицями ви зробите життя дітей складним і нестерпним.

Професійна допомога. Якщо ви розумієте, що не можете впоратися самостійно, краще звернутися до психолога. Він допоможе розібратися у собі та стосунках.

Не поспішайте . Зруйнувати все ніколи не пізно, але спочатку варто спробувати налагодити стосунки на цьому етапі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звичайно, розбитого келиха не склеїти, але можна замотати його скотчем та пити далі. Найкращий порадник - ви самі, а найліпший лікар - час. Зрадою життя не закінчується, тому у вас завжди буде вибір: піти чи залишитися.