5 випадків, коли за шлюб уже немає сенсу боротися

Сімейне життя

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Коли розлучення неминуче: 5 випадків. Фото: freepik.com

Якщо ви думаєте про розлучення, перегляньте цей список - можливо, насправді все не так жахливо?.. Або ж навпаки - вам давно пора зважитися на це важливе рішення

Шлюб — це не про штам у паспорті, яким його сприймає багато старших людей, і не про казкове весілля, яким ВІН та ВОНА показують всім, наскільки сильно кохають одне одного. Насправді це набагато ширше поняття, яке включає багато дрібниць, з яких і складається наше життя, в т.ч. і подружнє.

Раніше ми вже розповідали про деякі сигнали, які вказують, що ваші стосунки — на межі. А тепер розглянемо конкретніше 5 випадків, які, за інформацією сайту zatyshok, дають чітко зрозуміти, що цей шлюб не вартий нових спроб його зберегти 💔

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1️⃣ Один із вашої пари більше не кохає

Якщо людина розлюбила вас (або ви розлюбили свою другу половинку), зазвичай все ще лишається шанс щось виправити. Однак майже завжди до цього сумного вердикту (якщо, звісно, ви готові це визнати) призводить не якийсь один епізод із життя, а ціла низка подій та рішень. Тому, якщо сил миритися і терпіти вже не лишилося, краще відпустити своє колишнє кохання і вчитися жити далі.

2️⃣ Абсолютно різні погляди на життя

Звісно, двох однакових людей не буває і “різність” пари — це здебільшого круто. Однак, якщо партнер/ка зовсім не підтримує ваших поглядів на життя і всіляко це демонструє, регулярно при цьому ображаючи ваші почуття, нічого доброго з цього не вийде. Коли ні розмови, ні пояснення не діють — вихід тільки один, і це — розлучення.

3️⃣ “Або / або”: постійна необхідність вибору

Якщо ви — не в пріоритеті у своєї другої половинки і вам постійно доводиться споглядати, як він чи вона не може зробити вибір між вами / роботою / друзями / родиною / своїми хобі (обирайте потрібний варіант або вкажіть свій), з часом це перетвориться на непримиренну розбіжність. Ви будете почуватися обділеною і неважливою, а допускати цього точно не варто!

4️⃣ Аб’юз у стосунках

Якщо ви досі не розібралися у значенні цього слова і не можете зрозуміти, чи дійсно ваші стосунки є аб’юзивними, то ось вам максимально доступне тлумачення терміну “аб’юзивні стосунки”:

Це стосунки, в яких одна людина (аб'юзер, агресор, насильник, кривдник) шляхом насильства (фізичного, сексуального, психологічного або ж економічного чи кількох варіантів одразу) порушує особисті кордони іншої людини (постраждалої або жертви) з метою придушення її волі та підкорення.

Ось що таке аб’юз у стосунках.

Впізнаєте себе у ролі жертви? Тоді краще подавати на розлучення — таку людину навряд чи вдасться “перевиховати”, змінивши її відношення до вас.

5️⃣ Зрада

Якщо ви дізналися про факт зради у стосунках, обговорили це з партнером і начебто давно закрили це питання, однак минуло вже достатньо часу, який би мав “залікувати” ваші рани, а вони все такі ж свіжі — вам доведеться прийняти жорстку правду, що ці стосунки, скоріше всього, не мають майбутнього.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, чому другий шлюб може виявитися щасливішим. На це є щонайменше 4 причини.