Посадіть нарциси осінню - з першим теплом матимете квітучу клумбу

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Правила висадки нарцисів восени. Фото: wallpaper.mob.org.ua

Найкраще садити нарциси восени, щоб вони гарно перезимували

Нарциси - надзвичайно красиві, вишукані та милі квіти, різновидів яких зараз надзвичайно багато. Але вони досить примхливі до місця і протягів, тому можуть пропасти від найменших несприятливих умов. Раніше ми розповідали, що потрібно зробити з квітами, які відцвіли, а зараз поговоримо, коли восени найкраще садити нарциси.

Осіння посадка нарцисів забезпечить рясне цвітіння з першими теплими промінцями. Адже за зиму цибулинки матимуть достатньо сил і гарно укоріняться, розповідає канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як садити нарциси восени

  • Нарциси не люблять затінок і вітер, тому для посадки слід обрати рівне місце на сонці чи у півтіні, захищене від протягів, з урахуванням рівня ґрунтових вод.

  • Обирайте якісні цибулини, без ознак гниття, тріщин чи пошкоджень.

  • Перед посадкою необхідно обробити цибулини фунгіцидом, щоб уникнути зараження.

  • Нарциси найкраще ростуть на суглинистому ґрунті, який за 2–3 місяці до посадки варто підживити добривами з калієм, азотом та фосфором.

  • Оптимальний час для посадки цибулин залежить від погоди, зазвичай це період від середини вересня до листопада, щоб температура була 8–10 градусів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При догляді за нарцисами потрібно уникати помилок, про які знають не усі квітникарі. Адже зайва обрізка може нашкодити квітам.