Одна помилка позбавить вас квітів: що категорично заборонено робити з нарцисами

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ростуть нарциси
Ogorodniki / Нарциси можуть більше не зацвісти

Все залежить від своєчасного зрізання

Ми розповідали, чому жовтіє часник та як цьому зарадити. Тепер ділимось лайфхаком, який дозволить вам з року в рік отримувати яскраві та здорові нарциси.

Нарциси - одні з найкрасивіших весняних квітів. Їхні ніжні квіти та приємний аромат прикрашають будь-який сад. Однак багато людей роблять одну поширену помилку: вони повністю зрізають кущики нарцисів одразу після цвітіння. Разом із ProstoWay розповідаємо, чому так робити не варто.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому заборонено зрізати нарциси одразу

Річ у тім, що листя нарцисів після цвітіння все ще життєво важливі для рослини. У них відбувається процес фотосинтезу, який забезпечує нарциси енергією для росту та цвітіння в наступному році. Якщо ви зріжете листя занадто рано, нарциси не зможуть накопичити достатньо поживних речовин. Це може призвести до того, що вони будуть цвісти менш рясно або взагалі не зацвітуть в наступному році.

Після того, як нарциси відцвітуть, зріжте лише квітконоси, залишаючи листя. Дайте листю повністю пожовтіти і засохнути. Це може зайняти до 7 тижнів. Тільки після цього можна зрізати листя. Весь цей час продовжуйте поливати нарциси в звичайному режимі, поки листя не засохне. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви можете допомогти вашим нарцисам залишатися здоровими і радувати вас своїм цвітінням протягом багатьох років. Також ми розповідали, що зробити з полуницею навесні, щоб врожай був королівським.