Простий спосіб позбутися неприємного смороду обробної дошки (ЛАЙФХАК)

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Очищення обробної дошки. Фото: lestorg.

З часом обробна дошка може накопичувати сторонні запахи

Зараз асортимент обробних дощок досить різноманітний. Скляні, пластикові, зі штучного каменю, але більшість надає перевагу звичайним дерев’яним матеріалам, які потрібно дбайливо очищати.

Рекомендується очищати обробну дошку регулярно та ретельно мити її після кожного використання. Проте з часом матеріал накопичує у собі сторонні запахи і позбутися його буває досить складно. Ми пропонуємо вам відмінний спосіб, який прибере запах надовго.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Господині зазвичай використовують окрему дошку для риби, м’яса, овочів та хліба. Адже запахи глибоко проникають всередину дерева і відмити їх досить складно.

Як помити дошку від запаху

Попередньо промийте дошку під гарячою проточною водою з мийним засобом. Наповніть миску водою та додайте 200 г харчової соли та 2 ст.л гелю для миття посуду. Розмішайте суміш і покладіть дошку повністю зануривши у воду. Залиште на 24 години. Потім губкою для миття посуду помийте дошку, прополощіть під чистою водою і висушіть паперовими рушниками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також для ідеального очищення дошки можна скористатися цитрусом. Лимонна кислота не лише добре відмиє, а й позбудеться мікробів.