Як зробити обробну дошку чистою і позбутися мікробів? Вам знадобиться лише лимон!

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото дошка з лимоном
Фото: bigl.ua

Відчистити обробну дошку швидким способом

Обробну дошку господині використовують регулярно. Від частого користування вона втрачає свій вигляд, вкривається плямами, тьмяніє і накопичує мікроби. Очистити її можна надзвичайно швидко і дешево.

Необов'язково поспішати купувати нове кухонне приладдя. Можна відновити стан дошки за допомогою засобів, які постійно є під рукою, розповідає express.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб повернути обробній дошці її попередній вигляд, допоможе соковитий цитрус - лимон. Для цього способу потрібно взяти лимон невеликого розміру та розрізати його на дві половинки.

Далі посипте дошку шаром солі, краще брати дрібної фракції та потріть дошку половиною лимона натискаючи, щоб добре виділявся сік. Підсилити антибактеріальний ефект можна посипавши поверх солі шар харчової соди.

Залишити на 5-7 хвилин, а далі добре промити щіткою чи губкою з мийним засобом. Далі потрібно витерти насухо паперовими рушниками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але лимон ефективно діє не лише з забрудненнями. За допомогою цитруса можна швидко і надовго позбутися неприємного запаху на кухні. Варто просто підсмажити його на сковорідці.