“Секретний” ящик під духовкою: мало хто знає, для чого він

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Колаж Hochu.ua, Freepik / Що насправді там потрібно зберігати

Для чого потрібен цей шкафчик

Ми розповідали, чи потрібно насправді класти горілку в морозилку. Тепер поговоримо про таємничий ящик під духовкою. Він є практично в кожній духовці, та мало хто знає, для чого його придумали.

Часто це місце використовують як додаткову шафку зберігання посуду. Однак, це не зовсім правильний підхід. “Хочу” розповідає, для чого насправді призначений цей простір і що в ньому можна зберігати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому не варто зберігати посуд у шафці під духовкою

Під час роботи духовки шафка розігрівається, тому зберігання в ній скляного посуду може призвести до його тріщин. Діставати гарячий посуд з духовки і відразу ж ставити його в тепле місце не завжди зручно і можна попектись.

Насправді, цей простір призначений для підтримки температури страв. Після приготування їжу можна поставити в цю шафу, і вона залишиться теплою протягом певного часу. Це особливо зручно, якщо вам потрібно підтримувати температуру страви перед подачею на стіл.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Шафка під духовкою – це не просто місце для зберігання посуду, а корисний функціональний елемент. Використовуйте її за призначенням, щоб зберегти тепло ваших страв. Також ми розповідали, як вибрати найсолодший кавун.