Щоб не пошитися у дурні: як перевірити справжність срібла крейдою чи йодом

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Перевірити срібло на справжність. Фото: svarga.ua

Не поспішайте іти до майстерні - перевірте срібло на справжність вдома

Срібні прикраси чи вироби зі срібла мають неабиякий попит серед населення. Тому потрібно вміти перевірити, чи справжній метал у ваших виробах, а можливо вам підсунули підробку.

Кілька простих методів допоможуть перевірити справжність у домашніх умовах. Як відрізнити підробку від справжнього срібла розповів в ефірі програми "Твій День" біохімік Гліб Репіч.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Магніт. Вважається, що метал має притягуватися до магніту, проте цей спосіб сумнівний.

Я одразу скажу, що багато заліза теж не притягуються магнітом. Тому що якщо виріб, зроблений з нержавіючої сталі, то він магнітом не притягуються. Тому цей спосіб абсолютно не є надійним,
зазначає Гліб Репіч.

Крейда. Якщо провести по виробу крейдою, то на сріблі залишиться темний слід. Але крейда лишає темну смугу і на металі, тому за точність методу можна сперечатися.

Йод. Надійний і перевірений спосіб. На виріб потрібно нанести трохи йоду ватною паличкою і налити поверх води. Якщо на виробі є темна пляма - то зазначений виріб зроблений із срібла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для перевірки справжності срібла можна скористатися кубиком льоду. За кілька секунд ви будете впевнені у якості металу, який тримаєте у руках.