Даємо прикрасам нове життя: як почистити срібло за кілька хвилин

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Картинка жіночі руки з срібними прикрасами
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Почистити срібні прикраси швидким способом

Гарні та вишукані срібні прикраси - це спокуса для будь-якої жінки незалежно від віку, професії чи можливості. Але з часом, від тривалого носіння вироби починають набувати тьмяного кольору , почорніння та нальоту.

Щоб мати можливість насолоджуватися аксесуарами далі, потрібно знати, як почистити їх самостійно. Зробити це можна у домашніх умовах, дуже швидким бюджетним способом, розповідає prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Руки з срібними прикрасами
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Срібні ювелірні вироби при постійному контакті зі шкірою, водою та перепадами температур починають втрачати свій блиск та привабливість. Почистити їх вдома не потребує спеціальних навичок, інструментів та знань. Існує багато способів відновити початковий вигляд виробів. Найпростіше це зробити за допомогою фольги та соди. Це безпечний метод, який не завдасть шкоди прикрасам.

Як почистити вироби фольгою та содою

Обгорніть срібні вироби алюмінієвою фольгою блискучою стороною до виробів та покладіть у глибоку ємність. Залийте гарячу воду, щоб вона повністю покрила вироби. У воду додайте 2-4 столові ложки харчової соди. Залиште взаємодіяти на 10-15 хвилин. Далі розкладіть вироби на серветці та ретельно протріть м'якою серветкою.

Якщо виріб має каміння, найкраще підійде чистка крейдою. Перетріть крейду на порошок і додайте води, щоб нагадувало пасту. Візьміть ватну паличку і нанесіть розчин по поверхні виробу, злегка потріть та змийте водою. Насухо відполіруйте ганчіркою до блиску.

Головне, не використовуйте для чищення жорсткі щітки, ганчірки та губки, щоб не пошкодити вироби. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Срібні прикраси можуть стати вишуканим аксесуаром. Вони додають родзинку образу та підкреслюють особистість власника.