Вивести плями і позбутися вапняного нальоту: як застосовувати аспірин в побуті

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Відмити плями на одязі. фото ua.depositphotos.com

Аптечний аспірин може допомогти розв'язати багато побутових питань

Іноді господині замість спеціалізованих засобів можуть використовувати, здавалося б не пристосовані до цього інгредієнти. Але цікаво, що результат у підсумку виходить нічим не гірший, а можливо і кращий за хімію. Аспірин активно використовують дачники для лікування хворих рослин.

Ми розповімо вам, як застосувати аспірин у побуті. Він зможе врятувати вашу сантехніку від накипу, позбавить плям на одязі та гарно очистить поверхні. Для чого можна його використати, розповідає канал Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сантехніка

Потрібно розтовкти 3-5 таблеток аспірину і змішати їх з мийним засобом. Далі нанести суміш на ганчірку і протерти забруднені поверхні. Зачекати 5 хвилин, щоб добре подіяло. Змити чистою водою.

Плями

Аспірин чудово діє на жовті плями на білому одязі, які не завжди прибираються звичайними засобами для прання. Найкраще попередньо змочити пляму, нанести суміш з аспірину і води на забруднені місця і лишити на 15-20 хвилин. Далі прати, як звичайно.

Вапняний наліт

Зробити суміш 5 таблеток з водою до стану пасти і нанести на місця з вапняним нальотом. Почекати 20 хвилин, злегка потерти ганчіркою чи м’якою губкою і змити водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як самостійно зробити універсальний мийний засіб. Цей розчин підійде практично для миття всіх поверхонь.