Дешево і сердито: як за допомогою солі відчистити наліт із унітаза і прибрати запах каналізації

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Прибирання у ванній кімнаті і туалеті для багатьох господинь - справжній виклик, адже часто доводиться використовувати агресивну хімію, щоб видалити застарілий бруд , іржу та наліт із сантехніки. Однак існує один дуже простий і дешевий спосіб, який допоможе на раз-два впоратися із брудним унітазом.

Секретним методом, який обійдеться у сущі копійки, ділиться сайт  pixelinform . Про цей спосіб знають одиниці - і даремно, адже так прибирання туалету стане набагато простішим і більше не доведеться щоразу хапатися за магазинну хімію. Секрет полягає у правильному використанні жмені солі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як за допомогою солі відчистити унітаз від нальоту: лайфхак

Дешево і сердито: як за допомогою солі відчистити наліт із унітаза і прибрати запах каналізації - фото №1

Насправді гарненько мити унітаз потрібно хоча б раз на тиждень (це як мінімум). Так вам вдасться тримати його в ідеальній чистоті і потім не боротися зі старим нальотом та іржею. А от для підтримання гарного вигляду сантехніки потрібно ще принаймні тричі на тиждень проводити "профілактику".

Щоб у туалеті завжди гарно пахло, а унітаз лишався білосніжним, бувалі господині використовують звичайну кухонну сіль. Часом користуються й сіллю з ароматичними добавками - у такому разі у кімнаті надовго збережеться приємний запах.

Через день в унітаз варто просто закидати жменю солі. Краще це робити пізно ввечері, коли всі вже йдуть спати і унітазом до ранку ніхто не користуватиметься. Вранці вам потрібно просто змити. Так ви вбережете сантехніку від нальоту і позбудетесь неприємного запаху каналізації, який нерідко з'являється у квартирах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як приготувати вдома ароматичну сіль для унітаза

Якщо надумали зробити ароматичну сіль, це зовсім не проблема! Достатньо взяти звичайну кам’яну сіль грубого помелу, покласти її у будь-яку ємність (краще - із кришкою) й додати у неї буквально кілька крапель улюбленої ефірної олії та перемішати.

Придбати останню можна у магазині, супермаркеті, на ринку чи в найближчій аптеці; одного флакона вам вистачить надовго. Щойно ароматична олія повністю вбереться, пахуча сіль для унітаза буде готова!

Раніше ми також розповідали, куди подіти прострочені спеції. Ми зібрали для вас цікаві ідеї для використання її не за призначенням, зате з користю!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Головне фото: freepik