Волога серветка у взуттєвому магазині збереже ваші гроші й захистить від невдалої покупки: лайфхак

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Способи відрізнити шкіру від підробки. Фото: wasborn.in.ua

Навіть у магазині можна натрапити на підробку, тому потрібно знати, як відрізнити справжню шкіру

Прилавки магазинів переповнені різноманітними товарами та взуттям, яке, на перший погляд, виготовлене зі шкіри. Проте, багато виробників “грішать” підробками та можуть видавати замінник за справжній матеріал.

Речі зі шкіри мають неабиякий попит серед населення. Тому є відмінний спосіб навчитися відрізняти справжню шкіру від шкірозамінника за секунди прямо у магазині, розповідає tsn.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наші бабусі могли перевірити справжність шкіряних виробів на запах, дотик чи здатність горіти. Але зараз є навіть спеціальні спреї з ароматом шкіри, якими недобросовісні продавці можуть обробляти вироби.

Як відрізнити справжню шкіру

На допомогу прийде звичайна волога серветка, яка знайдеться у сумці кожної жінки. Адже відомо, що справжня шкіра добре реагує на вологу: після зволоження на матеріалі залишається помітний слід.

Тому просто у магазині прикладіть до куртки, сумки, гаманця чи взуття вологу серветку та потримайте її 10 секунд. Якщо на виробі залишився вологий слід - це справжня шкіра, адже на речах зі шкірозамінника сліду не буде.

Лише обирайте звичайні вологі серветки без вмісту олії чи спирту, щоб не пошкодити виріб.

Які є способи перевірки шкіри на справжність

  • Шкіра добре зберігає тепло. Прикладіть на 30 секунд долоню до виробу, а тоді - до щоки. Якщо відчули тепло - перед вами справжня шкіра.

  • Уважно роздивіться виріб. Виробники, які використовують натуральний матеріал не ховають торці шкіряних пластин у швах.

  • При розтягненні шкіра швидко повертається у попередній стан.

  • До виробу зі справжньої шкіри виробники додають маленький клаптик зраза з написами різними мовами, що це саме шкіра.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вироби з натуральної шкіри, особливо вишукане взуття, будуть приносити радість своїм виглядом довгі роки. При умові, що будете правильно і відповідно за ними доглядати.