Всі додають ці продукти, а вони лише псують страву: два компоненти, без яких борщ стане набагато смачнішим

Кулінарні підказки
2 026

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ШІ / Секрет апетитного борщу

Несподівані факти про традиційну страву

Борщ - це важлива сторінка української кулінарної традиції. Ми розповідали, як зробити його яскравішим. Тепер поговоримо про продукти, які псують борщ.

Хоча борщ є стравою з великою кількістю варіацій, деякі інгредієнти можуть значно вплинути на його смак і текстуру. Разом із Pixelinform розглянемо два найпоширеніших "здобутки" сучасної кулінарії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оцет

Багато хто звикли додавати оцет в борщ для кислого смаку. Однак, різкий аромат оцту може перебити інші смакові нотки і зробити страву менш гармонійною. Набагато краще використовувати натуральні кислоти – лимонний сік або томатну пасту. Вони нададуть борщу більш м'який і природний смак і теж збережуть його колір.

Картопля

Це може здатися дивним, але картопля в борщі – це скоріше данина традиції, ніж необхідність. Картопля "забиває" смак інших овочів і робить борщ більш ситним, але менш вишуканим. Спробуйте приготувати борщ без картоплі – ви будете здивовані, наскільки глибшим і насиченішим стане його смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо звернутися до старих рецептів, то можна помітити, що картопля та оцет з'явилися в борщі відносно недавно. Тож без них борщ нічого не втратить, а, навпаки, здобуде. Також ми ділились цікавим лайфхаком для зеленого борщу.