Всі мають маленьку кишеню на джинсах, але ніхто не знає, для чого вона призначена

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Призначення маленької кишеньки на джинсах. Фото: kaipkada.lt

Кожна пара джинсів має маленьку кишеню, але для чого вона - знають одиниці

Джинси - це найулюбленіший одяг для всіх людей будь-якого віку. Неодноразово виникали питання, для чого призначена маленька кишеня на штанах у яку влазить максимум палець.

Кишенька на джинсах з’явилася майже два століття тому і мала спеціальну мету. Яку саме, розповідає koton.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо придумали маленькі кишені на джинсах

Раніше маленькі кишені мали спеціальну мету - у них зберігали кишенькові годинники. Ця кишенька буквально називалася watch pocket (англ. «кишеня для годинника»). Вперше його ввела компанія Levi Strauss & Co у 1800-х роках, щоб ковбої могли безпечно зберігати свій кишеньковий годинник на ланцюжку.

Широкого поширення ця кишеня набула 1890 року разом із джинсами "Лот 501", які сьогодні є моделлю джинсів Levis 501.

Навіщо зараз ця кишенька, якщо годинники вже ніхто не носить?

За словами Трейсі Панека (Tracey Panek), штатного історика Levi Strauss & Co, маленькі кишені на раннього Levi's залишилися і сьогодні, щоб зберегти цілісність оригінального дизайну. Адже саме ці джинси практично не змінилися з часів появи.

Маленькі кишені з часів існування використовувалися для різноманітних речей. Робітники носили там цвяхи, сірники, пізніше запальнички. Зараз кишеню використовують для дрібних монет.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, для чого призначена маленька петелька на кросівках. Лише ознака бренду чи має важливе призначення.