ТОП-5 незвичних імен для донечки: таких зараз ніде не зустрінеш

Позитив

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Особливі імена для дівчинки. Фото: ua.wallpapers-fenix.eu

Красиві імена, якими вже не називають дівчаток

При народженні дитини батьки намагаються придумати особливе та не схоже на інших ім’я. Іноді унікальні варіанти можуть доходити до абсурду. Ми пропонуємо пригадати рідкісні ідеї, якими вже зараз надто мало називають дівчаток.

Гарні та особливі імена можуть заворожувати і вражати красою та милозвучністю. Ми пропонуємо вам 5 цікавих варіантів, як чарівно можна назвати дівчинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Еліна

Єдиної версії походження імені немає. Дівчатка з такими іменами відповідальні, цілеспрямовані та завжди доводять справи до кінця. Вони берегині сімейного вогнища, піклувальниці і мають добре серце.

Зореслава

Слов'янське жіноче ім'я утворене від чоловічого імені Зореслав. Походить від двох слів “зоря” та “слава” і в дослівному тлумаченні означає ту, яка “озорена славою”, “яка славить зорю (зорі)”, або яка “уславлена зорею”. Дівчатка, які наречені таким іменем люблять перебувати у центрі уваги. Вони здібні, творчі та обирають для себе професії, де можуть проявити таланти.

Аврора

Найдавніше Ім’я в Греції походить від лат. aurora — зоря, світанок — в античній міфології Аврора — богиня ранкової зорі, світанку. Аврора звучить дуже рішуче, звучно, яскраво. Навіть у скороченій версії ім’я залишається сильним, а для чийогось сприйняття дещо жорстким — Ара, Рорка, Ава. Але якщо застосовувати зменшувально-пестливі форми, то в них чується більше ніжності і теплоти — Авушка, Ася, Авроша, Аврорушка, Авося, Авочка, Авушка. Для цього імені характерна впевненість, рішучість, сильний характер.

Афіна

В грецькій міфології Афіну шанували як богиню мудрості, стратегії та війни. Дівчатка з таким іменем мудрі, сильні та мужні. Мають добре розвинене стратегічне мислення і звикли самостійно піклуватися про себе.

Ніколь

Особове жіноче ім'я грецького походження і перекладається як “перемога людини”. ім’я Ніколь наділяє людину такою якістю, як жертовність. Власниці цього імені здатні на жертви навіть не заради високої мети, а тому, що вважають це необхідним для самих себе. Вони можуть навіть відмовитися від особистого щастя заради добробуту абсолютно незнайомої людини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які імена можуть бути небезпечними для дитини. Тому добре подумайте варіанти при виборі.