Зробіть льох ідеальним для зберігання: як прибрати сирість та затхлість простим способом

Сад і город

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Підготовка льоху до зберігання. Фото: hospodar.ua

Перед закладенням продукції до льоху потрібно подбати про умови зберігання

Досить часто у погребі чи льосі можна споглядати сирість, вогкість та затхлий запах. Це відбувається через погану вентиляцію та накопичення конденсату, тому перед закладанням овочів приміщення потрібно ретельно підготувати.

За таких умов у приміщенні може з’явитися цвіль і льох стане непридатним для зберігання овочів та фруктів. Щоб зберегти врожай цілим та непошкодженим варто скористатися одним засобом, який продається у будівельних супермаркетах, радить ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спосіб з гашеним вапном використовувався з давніх часів, проте останнім часом господині рідко вдаються до нього. Для цього методу знадобиться суцільний ящик та дві пачки негашеного вапна.

Перевірте тару на відсутність отворів та засипте у неї 2 пакети вапна. Залиште до самої весни. Негашене вапно відмінно вбирає зайву вологу, а навесні його можна використати, як чудове добриво.

Це безпечний метод, адже вапно не має особливого запаху, гарно вбирає вологу і позбавить льох конденсату і затхлого запаху.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чому дбайливі господині ніколи не викидають лотки з-під яєць. Адже вони можуть стати у пригоді при підготовці льоху чи погреба до зберігання продукції.