Безпека - пріоритет під час подорожі машиною: яке місце найбезпечніше у разі аварії

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Безпека пасажирів під час руху
Безпечне крісло в авто. Фото: poltavawave.com.ua/

Подорож автомобілем завжди передбачає багато ризиків, тому потрібно обирати безпечне місце для пасажира

Навіть найдосвідченіший водій не застрахований від аварії під час руху в автомобілі. Тому потрібно чітко знати, як діяти у такій ситуації та яке крісло буде найбезпечнішим для пасажира.

Кермування - це складний процес, який потребує уваги, зосередженості і міцних нервів. Потрібно враховувати безліч факторів, адже водій відповідальний не лише за свою безпеку, а й безпеку пасажирів. Яке крісло вважається найбезпечнішим у разі аварії, розповідає santeplusmag.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

В автомобілі є певне місце, де безпека максимальна, адже воно найменше потерпає у випадку аварії.

Раніше вважалося, що найбезпечнішими є задні сидіння. Проведені дослідження показали, що найбільш безпечним для пасажира є крісло, що знаходиться ззаду, особливо середнє, в центрі лавки. Це було б пов’язано виключно з матеріально-технічним та структурним аспектом, оскільки так звана зона деформації є більшою. Тому ризик отримати серйозні або смертельні травми зменшується, якщо сидіти під час руху саме там.

Однак нещодавнє дослідження, оприлюднене американською газетою “Нью-Йорк Таймс” напевно спростовує цей факт, і вважає, що найбезпечніше місце в деяких автомобілях - це не центральне заднє сидіння.

Для старих моделей, на думку дослідників, задні сидіння були б не найбезпечнішими місцями у разі ДТП. Якщо автомобіль не обладнаний складною системою безпеки, то виходить, що найбезпечнішим сидінням буде те, що стоїть попереду з боку пасажира. У разі випадкового удару ризики були б меншими.

Проте стосується лише дорослих, а для дітей до 14 років незалежно від моделі авто найбезпечнішими лишаються саме задні середні сидіння. І для усіх пасажирів не можна забувати про паски безпеки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які важливі поради допоможуть водіям у дорозі. Вони забезпечать комфорт за кермом, особливо у далекій дорозі.