Кожен водій мусить про це знати завчасно: як діяти, якщо під час руху розірвалася шина

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото колесо котиться по дорозі
Фото: vag-auto

Поради для безпечного водіння у надзвичайній ситуації

Іноді на дорозі під час руху можуть траплятися надзвичайні ситуації чи ламання авто . Багато водіїв зіштовхувалися з проблемою, коли у певний момент колесо просто “вибухнуло”. Це може стати страшною та потенційно небезпечною ситуацією.

З такими випадками може зіштовхнутися кожен водій. Але потрібно не панікувати та реагувати спокійно та ефективно. Що робити, якщо під час водіння у вас розірвалося колесо, розповідає newagainautorepair.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зберігайте контроль і спокій та не панікуйте. Потрібно міцно тримати кермо та зосередитися на збереженні контролю над своїм автомобілем. Не натискайте на гальма та не робіть різких рухів, оскільки це може ще більше дестабілізувати ваш автомобіль.

Відпустіть педаль акселератора обережно. Поступово зменшуйте швидкість, дозволяючи автомобілю зменшити швидкість природним чином.

Тримайте кермо прямо . Якщо ваш автомобіль почало тягнути вбік, обережно виправляйте кермо, повернувши колесо в протилежному напрямку. Намагайтеся зберегти стабільний курс і зосереджуйтеся на тому, щоб ваш автомобіль був стабільним.

Увімкніть аварійку. Важливо попередити інших водіїв про надзвичайну ситуацію. Це допоможе покращити видимість і попередить інших водіїв про необхідність зберігати обережність.

Зупиніться у безпечному місці. Намагайтеся уникнути зупинок посеред смуг руху. Виберіть рівну та пряму ділянку дороги, де ви можете безпечно припаркувати свій автомобіль якомога далі від зустрічного руху.

Замініть шину. Якщо ви не можете замінити шину самостійно або якщо у вас немає запасної шини, викличте службу допомоги на дорозі або евакуатор.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після заміни колеса потрібно їхати з обережністю та не перевищувати швидкість. Також потрібно перевірити інші колеса та дізнатися, чи не закінчився термін придатності інших шин.